Sunday, June 14, 2009

saya mahu sibuk!

assalamualaikum w.b.t

akhirnya..sy berkesempatan juga utk mencoretkan sesuatu di sini....byk yg ingin diceritakan..tetapi byk yg tertangguh..spt tidak puas hati, sy terasa kalah dgn masa, keadaan dan kelemahan.. sy sedar, 3 perkara ini cukup utk membuatkan sy lemah..tidak usah fikir faktor lain..3 ini sudah cukup!cukup utk membuatkan sy hanyut dlm dunia yg sy cipta sendiri.NOKTAH.

cemburu. tatkala sy mendengar cerita2 sahabat yg sdg sibuk menyusun atur aktiviti utk kampus. tetapi sy? sy masih lag terikat dgn masa. pagi bgn tidur, pergi kerja..balik kerja sudah mlm. kemudian tidur. itu shj rutin kebanyakan sy.sy cukup terpukul dgn kata2 naqibah sy dlm usrah baru2 ini yg membawa tajuk "Golongan yang tercicir". sy tidak dpt menangkap semua isi yg naqibah sy berikan, tetapi cukup utk sy simpulkan antara punca utk kita menjad golongan yang tercicir adalah dari diri kita sendiri.adakah betul selama ini kita pentingkan NIAT dlm setiap perbuatan kita?betulkah kita serius dlm menetapkan MATLAMAT kita?apakah TARBIYAH dahulu sudah cukup untuk seluruh kehidupan kita?

sy cuba utk menyibukkan diri sy. alhamdulillah~Allah masih lagi memberi peluang utk sy menyibukkan diri walaupun sy di himpit masalah kewangan yg serius..sume org pun hadapinya kan? walaupun jadual sy dilihat padat dr hari ke sehari..tetapi hakikatnya, sy masih lag sibuk memikirkan yg bukan2..jadi, sy kirakan..sy masih lag tidak bz~masih ada ruang utk sy fikir yg bukan2..sy mahu sibuk! itu sahaja yg sy mahu..

maaf jika entry ini merepek yg bukan2..mungkin krn sy rs tidak stabil..spt yg sy katakan tad..sy masih kalah dgn masa, keadaan dan kelemahan. sy tidak mahu terus kalah!sy serius!

1 comment:

shuhada said...

sibuk!! sibuk!! sibuk~~
hehhe